dnes je 29.3.2024

Input:

Účtovanie stravných lístkov v roku 2019

20.11.2019, , Zdroj: Verlag Dashöfer

2019.11.1.2 Účtovanie stravných lístkov v roku 2019

Ing. Jozef Pohlod

Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti, čo vyplýva z ustanovenia § 152 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v z. n. p. (ďalej len „Zákonník práce“). Stravovanie zamestnancov môže platiteľ dane zabezpečovať rôznymi formami:

  • vo vlastnom stravovacom zariadení (napr. závodná jedáleň),

  • v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa, príp. prostredníctvom právnickej alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie poskytovať stravovacie služby (závodná jedáleň, reštaurácia a pod.),

  • prostredníctvom sprostredkovateľov, ktorí samotné stravovacie služby neposkytujú, ale ich zabezpečujú od iných osôb.

Spôsob účtovania stravných lístkov potom záleží od toho, akou formou si zamestnávateľ zabezpečí stravovanie, t. j.,

Najnovšie články
viac článkov